Instytut Techniczny
Kierunek:
Zarządzanie i inżynieria produkcji
Specjalność:
IPZ
Stopień:
pierwszy
Profil:
Ogólnoakademicki
Tryb:
stacjonarne
Lp.
Rok ak. wejścia planu: 2010/2011
Data aktualizacji: 13-10-2012
Suma
godz.
ECTS
Kod kierunku: 06.9
semestry
I
II
III
IV
V
VI
VII
w
c
l
p
s
w
c
l
p
s
E
w
c
l
p
s
E
w
c
l
p
s
E
w
c
l
p
s
E
w
c
l
p
s
E
w
c
l
p
s
E
w
c
l
p
s
E
A
Przedmioty pozatechniczne, ogólne
1320
84
595
430
90
160
45
135
150
45
15
10
150
105
30
45
31
135
105
15
60
15
28
175
70
40
30
15
Inżynieria procesów produkcyjnych w PRS
30
1
15
15
15
15
1
E
Język obcy
30
1
30
30
1
E
Komputerowe wspomaganie prac inżynierskich
30
1
30
30
1
E
Maszynoznawstwo rolnicze
60
1
30
30
30
30
1
E
Matematyka ze statystyką
1
1
E
Procesy cieplne w PRS
60
1
30
30
30
30
1
E
Przepływy i maszyny przepływowe w PRS
45
1
15
30
15
30
1
E
Rachunek kosztów dla inżynierów
30
1
15
15
15
15
1
E
Techniki pomiarowe w PRS
30
1
15
15
15
15
1
E
Zarządzanie produkcją i usługami
30
1
15
15
15
15
1
E
Automatyzacja i robotyzacja procesów produkcyjnych
60
6
30
15
15
30
15
15
6
Projektowanie inżynierskie
60
6
30
30
30
30
6
Projektowanie procesów produkcyjnych
60
7
30
15
15
30
15
15
7
Wychowanie fizyczne
30
1
30
30
1
Maszyny przetwórstwa spożywczego
60
5
30
30
30
30
5
Technologie prac maszynowych
60
6
30
15
15
30
15
15
6
Wychowanie fizyczne
30
1
30
30
1
Ochrona własności intelektualnej
15
1
15
15
1
Marketing
30
4
15
15
15
15
4
Logistyka w przedsiębiorstwie
30
3
15
15
15
15
3
Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem
30
3
15
15
15
15
3
Finanse i rachunkowość
30
2
15
15
15
15
2
Organizacja i technologie transportu wewnętrznego
75
6
30
30
15
30
30
15
6
Procesy i urządzenia chłodnicze w PRS
45
4
30
15
30
15
4
Praca przejściowa
30
3
30
30
3
Seminarium dyplomowe
15
1
15
15
1
Eksploatacja urządzeń elektroenergetycznych
30
2
15
15
15
15
2
Etyka
30
1
30
30
1
Informacja naukowo - techniczna
15
1
5
10
5
10
1
Komputerowe opracowanie wyników badań
15
1
5
10
5
10
1
Komunikacja społeczna
30
2
15
15
15
15
2
Prawo gospodarcze
30
1
30
30
1
Wizualizacja i sterowanie procesami produkcyjnymi
45
2
15
30
15
30
2
Zarządzanie bezpieczeństwej i jakością żywności
60
2
30
30
30
30
2
Zastosowanie kompozytów typu PDLC
15
1
15
15
1
Seminarium dyplomowe
30
1
30
30
1
Teoria i technika eksperymentu
15
1
15
15
1
Razem
1320
84
595
430
90
160
45
135
150
45
15
10
150
105
30
45
31
135
105
15
60
15
28
175
70
40
30
15
1320
345
330
330
315
Egzaminy
10
10
Litera "E" przy liczbie punktów ECTS wskazuje egzamin z danego przedmiotu.
Legenda: w - wykład, c - ćwiczenia, l - laboratorium, p - projekt, s - seminarium.
Pobierz ten plan w pliku XLS