Instytut Techniczny
Kierunek:
Zarządzanie i inżynieria produkcji
Specjalność:
IPZ
Stopień:
pierwszy
Profil:
Ogólnoakademicki
Tryb:
stacjonarne
Lp.
Rok ak. wejścia planu: 2011/2012
Data aktualizacji: 13-10-2012
Suma
godz.
ECTS
Kod kierunku: 06.9
semestry
I
II
III
IV
V
VI
VII
w
c
l
p
s
w
c
l
p
s
E
w
c
l
p
s
E
w
c
l
p
s
E
w
c
l
p
s
E
w
c
l
p
s
E
w
c
l
p
s
E
w
c
l
p
s
E
A
Przedmioty pozatechniczne, ogólne
2075
147
945
675
175
235
45
180
120
60
15
10
180
150
15
30
30
135
150
45
15
30
150
105
30
45
31
135
105
15
60
15
28
165
45
10
70
30
18
BHP i ergonomia
30
1
15
15
15
15
1
E
Chemia
30
1
15
15
15
15
1
E
Elektrotechnika i miernictwo elektryczne
45
1
15
15
15
15
15
15
1
E
Informatyka
30
1
15
15
15
15
1
E
Język obcy
15
1
15
15
1
E
Matematyka ze statystyką
60
1
30
30
30
30
1
E
Materiałoznawstwo
60
1
30
15
15
30
15
15
1
E
Mechanika i wytrzymałość materiałów
60
1
30
30
30
30
1
E
Metrologia
45
1
30
15
30
15
1
E
BHP i ergonomia
1
1
E
Badania operacyjne
30
4
15
15
15
15
4
Części maszyn
45
3
15
30
15
30
3
Inżynieria procesów produkcyjnych w PRS
30
3
15
15
15
15
3
Mikro i makroekonomia
75
7
45
30
45
30
7
Technika cieplna
60
5
30
30
30
30
5
Język obcy
30
1
30
30
1
Podstawy produkcji rolniczej
75
4
45
30
45
30
4
Rynki rolne i giełdy towarowe
30
3
15
15
15
15
3
Komputerowe wspomaganie prac inżynierskich
30
5
30
30
5
Maszynoznawstwo rolnicze
60
5
30
30
30
30
5
Przepływy i maszyny przepływowe w PRS
45
4
15
30
15
30
4
Rachunek kosztów dla inżynierów
30
2
15
15
15
15
2
Techniki pomiarowe w PRS
30
2
15
15
15
15
2
Zarządzanie produkcją i usługami
30
3
15
15
15
15
3
Język obcy
30
2
30
30
2
Inżynieria procesów produkcyjnych w PRS
30
2
15
15
15
15
2
Procesy cieplne w PRS
60
5
30
30
30
30
5
Automatyzacja i robotyzacja procesów produkcyjnych
60
6
30
15
15
30
15
15
6
Maszyny przetwórstwa spożywczego
60
5
30
30
30
30
5
Projektowanie inżynierskie
60
6
30
30
30
30
6
Projektowanie procesów produkcyjnych
60
7
30
15
15
30
15
15
7
Technologie prac maszynowych
60
6
30
15
15
30
15
15
6
Wychowanie fizyczne
30
1
30
30
1
Wychowanie fizyczne
30
1
30
30
1
Ochrona własności intelektualnej
15
1
15
15
1
Marketing
30
4
15
15
15
15
4
Logistyka w przedsiębiorstwie
30
3
15
15
15
15
3
Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem
30
3
15
15
15
15
3
Finanse i rachunkowość
30
2
15
15
15
15
2
Organizacja i technologie transportu wewnętrznego
75
6
30
30
15
30
30
15
6
Procesy i urządzenia chłodnicze w PRS
45
4
30
15
30
15
4
Praca przejściowa
30
3
30
30
3
Seminarium dyplomowe
15
1
15
15
1
Komunikacja społeczna
30
2
15
15
15
15
2
Etyka
30
1
30
30
1
Prawo gospodarcze
30
1
30
30
1
Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności
60
2
30
30
30
30
2
Wizualizacja i sterowanie procesów technologicznych
45
2
15
30
15
30
2
Seminarium dyplomowe
30
1
30
30
1
Ocena i kształtowanie jakości żywności
20
2
10
10
10
10
2
Teoria i technika eksperymentu
10
1
10
10
1
Projektowanie w programie Autodesk Inventor
10
2
10
10
2
Informacja naukowo-techniczna
10
2
10
10
2
Wizualizacja i sterowanie procesów techn.
45
2
15
30
15
30
2
Razem
2075
147
945
675
175
235
45
180
120
60
15
10
180
150
15
30
30
135
150
45
15
30
150
105
30
45
31
135
105
15
60
15
28
165
45
10
70
30
18
2075
375
375
345
330
330
320
Egzaminy
10
10
Litera "E" przy liczbie punktów ECTS wskazuje egzamin z danego przedmiotu.
Legenda: w - wykład, c - ćwiczenia, l - laboratorium, p - projekt, s - seminarium.
Pobierz ten plan w pliku XLS