Instytut Techniczny
Kierunek: Zarządzanie i inżynieria produkcji          Specjalność: Inżynieria produkcji żywności
Stopień: pierwszy          Profil: Ogólnoakademicki          Tryb: stacjonarne
Lp.Rok ak. wejścia planu: 2015/2016
Data aktualizacji: 18-06-2015
Suma
godz.
ECTSKod kierunku: 06.9semestry
IIIIIIIVVVIVII
wclpswclpsEwclpsEwclpsEwclpsEwclpsEwclpsEwclpsE
APrzedmioty pozatechniczne, ogólne4803518025515303030155153015560609302157571530154453
1BHP i ergonomia pracy303151515153
2Etyka15115151
3Język angielski15012150302302302302304E
4Komunikacja społeczna302151515152
5Ochrona własności intelektualnej15115151
6Wychowanie fizyczne60260301301
7Marketing303151515153
8Prawo gospodarcze30230302
9Mikro i makroekonomia756453045306E
10Ekologia i zarządzanie środowiskowe453301530153
BPrzedmioty podstawowe i kierunkowe126012449533075315451201054530251051053075259075301630154584515459451560151760303024
1Badania operacyjne i statystyka303151515153
2Chemia303151515153
3Projektowanie inżynierskie90830601530415304
4Podstawy automatyki i sterowania6043015153015154E
5Elektrotechnika i miernictwo elektryczne4541515151515154
6Finanse i rachunek kosztów4541515151515154
7Fizyka6051515301515305E
8Komputerowa grafika inżynierska45445454
9Informatyka755156030215303
10Logistyka i zarządzanie produkcją4541515151515154E
11Matematyka15012609030456E30456E
12Materiałoznawstwo6053015153015155E
13Mechanika techniczna453153015303
14Metrologia454301530154
15Projektowanie procesów produkcyjnych6053015153015155E
16Technika cieplna605303030305
17Zarządzanie605303030305E
18Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem454301530154E
19Eksploatacja i niezawodność systemów technicznych454153015304
20Moduł wybieralny: Praca przejściowa30330303
21Moduł wybieralny: Seminarium dyplomowe45445151303
22Moduł wybieralny: Studencka praktyka zawodowa55
23Moduł wybieralny: Przygotowanie pracy dyplomowej1515
24Moduł wybieralny: Przedmioty wolnego wyboru I (2 z 5)
604303030304
25Moduł wybieralny: Przedmioty wolnego wyboru II (2 z 5)
30230302
IPPrzedmioty specjalnościowe66051330150451353015155135901515209015156014603030915303
1Budowa i eksploatacja maszyn przetwórstwa spożywczego i gastronomii6043015153015154
2Gospodarka wodno-ściekowa i odpadami454153015304E
3Inżynieria procesowa9074530153030415153E
4Organizacja i technologie transportu wewnętrznego6043015153015154
5Przechowalnictwo i urządzenia chłodnicze6053015153015155E
6Przepływy i maszyny przepływowe w przetwórstwie spożywczym6053015153015155E
7Technologia produkcji spożywczej i gastronomicznej9076015153015330154E
8Technologiczne projektowanie zakładów spożywczych i gastronomicznych453153015303E
9Wizualizacja i sterowanie procesami produkcyjnymi453153015303
10Inżynieria produkcji surowcowej6053015153015155
11Zarządzanie bezpieczeństwej i jakością żywności454301530154
Razem24002101005735135480451501354545301201354575301801501530301651351560301501051510530120751051530120603030
2400375375375375375315210
Egzaminy173222431
Litera "E" przy liczbie punktów ECTS wskazuje egzamin z danego przedmiotu.
Legenda: w - wykład, c - ćwiczenia, l - laboratorium, p - projekt, s - seminarium.
Pobierz ten plan w pliku XLS

Linki do przedmiotów z list


Moduł wybieralny: Przedmioty wolnego wyboru I (2 z 5)
B24a Eksploatacja urządzeń elektroenergetycznych
B24b Internet dla zaawansowanych
B24c Komputerowa analiza konstrukcji metodą elementów skończonych
B24d Komputerowe opracowanie wyników badań
B24e Technologia wyrobów z drewna

Moduł wybieralny: Przedmioty wolnego wyboru II (2 z 5)
B25a Biomechanika
B25b Informacja naukowo - techniczna
B25c Podstawy mechatroniki
B25d Zastosowanie kompozytów typu PDLC
B25e Technika i teoria eksperymentu