Instytut Techniczny
Kierunek: Zarządzanie i inżynieria produkcji          Specjalność: Inżynieria produkcji żywności
Stopień: pierwszy          Profil: Praktyczny          Tryb: niestacjonarne
Lp.Rok ak. wejścia planu: 2017/2018
Data aktualizacji: 21-04-2017
Suma
godz.
ECTSKod kierunku: 06.9semestry
IIIIIIIVVVIVII
wclpswclpsEwclpsEwclpsEwclpsEwclpsEwclpsEwclpsE
APrzedmioty pozatechniczne, ogólne223309610381616158524158872427814282458243
1BHP i ergonomia pracy16288882
2Etyka81881
3Język angielski67116715215215214283E
4Komunikacja społeczna16288882
5Ochrona własności intelektualnej81881
6Wychowanie fizyczne161688
7Marketing16288882
8Prawo gospodarcze16216162
9Mikro i makroekonomia36624128116125E
10Ekologia i zarządzanie środowiskowe2431681683
BPrzedmioty podstawowe i kierunkowe113812825864639153426452231525585416232348362416882372482392448831122432143024
1Badania operacyjne i statystyka2438168163
2Chemia16388883
3Projektowanie inżynierskie468163081548154
4Podstawy automatyki i sterowania325168816885E
5Elektrotechnika i miernictwo elektryczne2448888884
6Finanse i rachunek kosztów24488881883
7Fizyka315881588155E
8Komputerowa grafika inżynierska2338158153
9Informatyka314823815381
10Logistyka i zarządzanie produkcją2458888885E
11Matematyka8012324816246E16246E
12Materiałoznawstwo2448888884E
13Mechanika techniczna244101410144
14Metrologia16388883
15Projektowanie procesów produkcyjnych325168816885E
16Technika cieplna3051614818144
17Zarządzanie285161216125E
18Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem2441681684E
19Eksploatacja i niezawodność systemów technicznych2238148143
20Studencka praktyka zawodowa4801248048012
21Moduł wybieralny: Praca przejściowa15215152
22Moduł wybieralny: Seminarium dyplomowe42442121303
23Moduł wybieralny: Przygotowanie pracy dyplomowej1515
24Moduł wybieralny: Przedmioty wolnego wyboru I (2 z 5)
304161416144
25Moduł wybieralny: Przedmioty wolnego wyboru II (2 z 5)
16216162
IPPrzedmioty specjalnościowe354521717924802381567427168215236826161481668153
1Budowa i eksploatacja maszyn przetwórstwa spożywczego i gastronomii325168816885E
2Gospodarka wodno-ściekowa i odpadami3041614818143
3Inżynieria procesowa4272212814125882E
4Organizacja i technologie transportu wewnętrznego30412810128104
Przechowalnictwo i urządzenia chłodnicze305148814885E
6Przepływy i maszyny przepływowe w przetwórstwie spożywczym29514781474E81
7Ogólna technologia żywności39623881584882E
8Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego2338158153E
9Wizualizacja i sterowanie procesami produkcyjnymi2338158153
10Inżynieria produkcji surowcowej3041578782872
11Systemy informacji przestrzennej23387887281
12Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności2331581583
Razem17152105258287124942806723233082692431309571393082491631308468849303850447123064293030
1715193206205178209601123
Egzaminy173222431
Litera "E" przy liczbie punktów ECTS wskazuje egzamin z danego przedmiotu.
Legenda: w - wykład, c - ćwiczenia, l - laboratorium, p - projekt, s - seminarium.
Pobierz ten plan w pliku XLS

Linki do przedmiotów z list


Moduł wybieralny: Przedmioty wolnego wyboru I (2 z 5)
B24a Eksploatacja urządzeń elektroenergetycznych
B24b Internet dla zaawansowanych
B24c Komputerowa analiza konstrukcji metodą elementów skończonych
B24d Komputerowe opracowanie wyników badań
B24e Technologia wyrobów z drewna

Moduł wybieralny: Przedmioty wolnego wyboru II (2 z 5)
B25a Biomechanika
B25b Informacja naukowo - techniczna
B25c Podstawy mechatroniki
B25d Inteligentne systemy sterowania
B25e Technika i teoria eksperymentu